Cum să ștergeți o parolă stocată pe Safari

Browserul Safari pentru OS X și iOS stochează numele dvs. de utilizator și parolele în memoria dispozitivului dvs. pentru a vă facilita conectarea la diferitele conturi online. Pentru a șterge o parolă stocată din Safari pe un Mac, selectați-o din meniul Preferințe. Pentru a șterge o parolă din iOS, ștergeți datele de completare automată din meniul Setări.

Gestionarea parolelor Safari în OS X

Când vă conectați la un site web pentru prima dată în Safari pe un Mac, vi se solicită să salvați datele de conectare pentru sesiunile viitoare. Aceste acreditări de utilizator sunt stocate separat pentru fiecare site web în fila Preferințe Safari Parole. Ștergeți o parolă deschizând fereastra Preferințe, alegând fila „Parole”, selectând o parolă și făcând clic pe „Eliminare”. Alternativ, eliminați toate parolele făcând clic pe „Elimină toate”. Informațiile dvs. de conectare sunt șterse imediat și data viitoare când vă conectați la un site web vi se solicită să salvați din nou parola. Dacă nu doriți să stocați parola, refuzați să o salvați când vi se solicită.

Ștergerea datelor de completare automată în iOS

Pe dispozitivele iOS, informațiile despre parolă sunt stocate central în meniul Setări în loc de setările aplicației. Pentru a vizualiza, edita și șterge parolele Safari, deschideți Setări, atingeți „Safari” și selectați „Completare automată și parole”. Atingeți „Parole salvate” și „Editați”, apoi selectați site-ul web pentru care doriți să eliminați informațiile de conectare. Datele dvs. de utilizator sunt șterse imediat și vi se solicită să le stocați din nou la următoarea conectare.